článek o silovém tréninku

06.04.2018 20:40

Silový trénink je pro nás stejně důležitý jako pro muže


A možná ještě víc, protože co si budeme říkat, na ženu je v dnešní době kladen větší důraz vypadat skvěle. Dietu dokáže držet skoro každý, stačí jen silná vůle, ale oddřít náročný silový trénink, to už zmákne jen málokdo. Pevná a tvarovaná postava je však výsledkem dlouhodobého snažení, na kterém se bezpodmínečně musí podílet i silový trénink.


 


Nestačí a tečka! Nesčetně krát jsem se setkala s lidmi, co rychle zhubli a jejich postava nebyla to, co opravdu chtěli. Aerobním tréninkem dosáhnete ztenčení podkožní vrstvy tuku, ale svaly vám nenarostou. Většinou o ně spíš přijdete držením nesprávných diet, počtem tréninků a nedostatkem odpočinku. Svaly dodávají postavě ten správný vzhled a hlavně mají i důležité funkce. pomáhají držet tělo pohromadě bez přílišného zatěžování oporného systému (kostry). Navíc hodně svalů = větší spotřeba energie a to je dobrá zpráva pro nás, můžeme hodně jíst :-)

 

Silový trénink už dneska neznamená tradiční, někdy nudné a zdlouhavé cvičení na strojích v posilovně. Dnes se už snažíme zapojit svaly z více úhlů. Takový trénink je zaměřený na výkonnost a sílu a vzájemné propojení těchto faktorů, které přináší i spalování tuků. V tréninku se musíme zaměřit postupně na určité svalové partie a tím dosáhneme rovnováhy celkové kompozice našeho těla. Díky správně sestavenému tréninku využijeme svůj potenciál na maximum. A nebojte se, že Vám porostou svaly. Ženám od přírody nebylo naprogramováno rychle nabírat svalovou hmotu.

 

Mít dokonalou a hlavně zdravou postavu je souhra více faktorů. Aerobní trénink v přiměřené míře, vyvážená strava, silový trénink a odpočinek. Bez něj to opravdu nejde.

V našem Sport centru máte hned více možnosti silového tréninku. TRX a PUMP it! Obě skupinové cvičení doporučuji a z vlastních zkušeností jak na sobě, tak na svých klientech zaručuji dokonalý výsledek.

 

 

Sportu zdar a silovému tréninku taky!